دسترسی عمومی به منابع علمی حوزه بازی های دیجیتال

به گزارش وبلاگ شریان، خبرنگاران- بازی های دیجیتال به عنوان صنعتی درآمدزا در میان صنایع خلاق، با رشد روزافزونی در جهان روبرو هستند. مطالعات بازی های دیجیتال در قالب مقالات، گزارش ها و کتب با رصد و ارائه جدیدترین آمار و محتوای علمی در این حوزه، نقش مهمی را در شناخت دقیق صنعت بازی در جهان ایفا می نمایند.

دسترسی عمومی به منابع علمی حوزه بازی های دیجیتال

قدمت بازی های دیجیتال در ایران نیز به بیش از 40 سال می رسد و صنعت بازی های دیجیتال با وجود فراز و نشیب های فراوان به راستا رشد و توسعه خود ادامه می دهد. بنیاد ملی بازی های رایانه ای به عنوان تنها متولی این حوزه در زمینه های سیاست گذاری، حمایت، آموزش و پژوهش فعالیت می نماید.

بنیاد به منظور توسعه مبانی نظری و فنی در حوزه ساخت و مطالعات بازی طی سال های گذشته، کتاب های متنوعی را منتشر و روانه بازار نشرنموده که پس از چند سال توقف، با تمدید پروانه نشر بنیاد ملی بازی های رایانه ای فعالیت انتشارات این مجموعه از سرگرفته شده است و بازی پژوهان و بازی سازان می توانند به تازهترین منابع مطالعاتی در حوزه صنعت بازی در قالب ترجمه و تالیف دسترسی داشته باشند.

در این راستا معاونت پژوهش بنیاد ملی بازی های رایانه ای به عنوان تنها مرجع رسمی مطالعات علمی این صنعت در ایران کتاب هایی در دوره تازه منتشر نموده که طیف وسیعی از موضوعات حوزه شناختی و مطالعات بازی در شاخه های علمی و موضوعات فنی مرتبط با ساخت بازی را دربرمی گیرد و همچنان نیز به کار خود ادامه می دهد. عناوین کتاب هایی که طی این دوره چاپ و منتشر شده است شامل موارد زیر است که به صورت الکترونیکی و به وسیله فیدیبو در دسترس مخاطبین قرار گرفته است:

1- دیپلماسی بازی های دیجیتال؛ به عنوان محتوایی یک کاسه از تلفیق دیپلماسی و بازی برای پژوهشگران بعدی است.

2- نظام ملی رده بندی بازی های رایانه ای: اسرا (فاز سوم)؛ خلاصه ای از مرحله دوم پژوهش هایی است که به قصد اصلاح و تعمیق این نظام رده بندی اجرا شده اند و رویکردی انتقادی به فرآیند رده بندی سنی داشته و راهکار هایی علمی و تجربی برای بهبود کیفیت و دقت سنجش بازی ها ارائه می دهد.

3- درآمدی بر سیاست گذاری سواد رسانه ای؛ درآمدی است بر ادبیات حوزه سیاست گذاری برای توسعه سواد رسانه ای که برای نهادهای مرتبط در زمینه بازی کاربرد تخصصی داشته و در عین حال با توجه به نزدیک بودن مباحث مدیریت محتوا، در سایر رسانه های مشابه نیز حائز کاربرد است.

4- بازی جدی، بازی فراتر از تفریح؛ نخستین کتاب فارسی درزمینه بازی های جدی است.

5- مجموعه مقالات برگزیده ششمین دوره کنفرانس بازی های رایانه ای؛ فرصت ها و چالش ها در حوزه بچه ها و بازی های دیجیتال

6- روندهای نوظهور در بازی های دیجیتال؛ مروری بر روندهای نوظهور همانند استریمینگ، اَبر بازی، بازی های جدی، ورزش های الکترونیک، بلاکچین، واقعیت گسترده، نوروساینس و هم آفرینی بازیکنان است.

با شروع دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران که با هدف تحقق عدالت فرهنگی و تسهیل دسترسی به کتاب در شرایط همه گیری ویروس کرونا، با حمایت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به همت خانه کتاب ایران از 3 الی 10 بهمن 1400 برگزار می گردد، انتشارات بنیاد ملی بازی های رایانه ای در این نمایشگاه شرکت نموده و کتاب های مذکور برای سفارش و خرید علاقه مندان ارائه می شوند.

منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران

به "دسترسی عمومی به منابع علمی حوزه بازی های دیجیتال" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دسترسی عمومی به منابع علمی حوزه بازی های دیجیتال"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید