5 نکته طلایی برای پخت فسنجان مجلسی

به گزارش وبلاگ شریان، خورش فسنجان یکی از غذاهای سنتی و بسیار محبوب ایرانی است که معروفیت جهانی دارد و در گذشته به آن فسوجن می گفتند.

5 نکته طلایی برای پخت فسنجان مجلسی

وبلاگ شریان | خورش فسنجان یکی از اصیل ترین و محبوب ترین خورشت های ایرانی است که معروفیت جهانی دارد و تقریبا در همه منو های سنتی و بین المللی رستوران های داخلی و خارجی جایگاه ویژه ای دارد. در گذشته به این خورش فُسوجَن می گفتند. آشپز های قدیمی این خورش را گل سرسبد مَسمَن-ها یعنی خورش های چرب و پر روغن دانسته اند. نادر میرزای قاجار نویسنده کتاب خوراک های ایرانی درباره فسنجان می گوید که هیچ سابقه ای از این غذا در دوران قبل از قاجار نیست.

به گزارش وبلاگ شریان ، فسنجان مواد مشخصی دارد که با روش های مختلف و با طع های ترش، شیرین و ملس در نقاط گوناگون کشور تهیه می گردد. همواره برای عده ای سوال بوده است که چطور می توانند یک خورش فسنجان خوشمزه و مجلسی را در منزل تهیه نمایند؟ پخت خورش فسنجان جا افتاده و خوشمزه به رعایت چندین نکته مهم بستگی دارد که در ادامه این مطلب به توضیح آن می پردازیم.

مواد لازم برای پنج نفر

گردوی آسیاب شده: به ازای هر نفر یک قاشق غذاخوری سرپر

گوشت خورشتی: 250 گرم

پیاز: 1 عدد

نمک، فلفل و زردچوبه: به اندازه لازم

شکر: نصف لیوان

رب انار ترش: 3 قاشق غذاخوری

روغن: به اندازه لازم

آب سرد: 2 لیوان

طرز تهیه خورش فسنجان

مرحله اول: برای آغاز کار ابتدا گردو های آسیاب شده را همراه با کمی روغن داخل یک قابلمه بریزید و با حرارت خیلی کم به مدت 20 دقیقه تفت بدهید؛ سپس دو لیوان آب سرد اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید. حرارت اجاق گاز را کم کنید و اجازه بدهید گردو با حرارت کم بجوشد و روغن بیاندازد.

مرحله دوم: پیاز را رنده کنید و داخل یک ماهی تابه جداگانه با روغن سرخ کنید؛ سپس گوشت خورشتی را همراه با فلفل و زردچوبه به پیاز اضافه کنید و پنج دقیقه تفت بدهید. یک لیوان آب جوش به گوشت اضافه کنید و حرارت را کم کنید تا گوشت کم کم بپزد.

مرحله سوم: وقتی گوشت تقریبا نیم پز شد، آن را به قابلمه گردو اضافه کنید. حدود 4 تا 5 ساعت باید به خورش زمان بدهید تا روغن بیاندازد. در این فاصله هر نیم ساعت یک بار یک قاشق از شکر گفته شده را داخل خورش بریزید و هم بزنید. این کار باعث می گردد روغن گردو بیشتر خارج گردد. در مراحل آخر پخت رب انار و نمک را اضافه کنید. اگر رب انار شما شیرین یا ملس است و دوست دارید فسنجان شما ترش باشد، رب انار را با کمی آبغوره رقیق کنید؛ سپس داخل خورش بریزید. وقتی خورش شما کاملا جا افتاد و تغییر رنگ داد، آماده سرو است، نوش جان.

پنج نکته طلایی برای پخت فسنجان مجلسی

1- مهم ترین نکته برای تهیه خورش فسنجان جا افتاده و خوشمزه صبوری و داشتن وقت است. اجازه بدهید خورش حدود 5 تا 7 ساعت با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد.

2- برای تهیه فسنجان حتما از گردوی تیره روغنی و چرب بهره ببرید. گردو باید طوری باشد که وقتی مغزش را بین دو انگشت فشار می دهید، انگشت شما چرب گردد. گردو های ایرانی برای تهیه فسنجان مناسب تر هستند.

3- اگر برای تهیه فسنجان از مرغ به جای گوشت استفاده می کنید، حتما مرغ را در یک ساعت آخر پخت به خورش اضافه کنید. قبل از اضافه کردن مرغ حتما آن را به خوبی سرخ کنید تا داخل خورش وا نرود.

4- برای اینکه خورش شما بهتر روغن بیاندازد، می توانید چند تکه یخ را به فاصله دو نوبت داخل قابلمه خورش بیاندازید. یخ به خورش شوک وارد می نماید و باعث می گردد خورش شما زودتر به روغن بیاید. توصیه می کنیم این کار را زمانی انجام بدهید که فرصت کافی برای تهیه خورش جا افتاده ندارید.

5- برای خوش طعم و خوش عطر شدن فسنجان می توانید از زعفران هم بهره ببرید. زعفران دم نموده را می توانید به گوشت خورش یا خود گردو اضافه کنید و یا در مرحله آخر پخت کمی زعفران دم نموده غلیظ داخل خورش بریزید.

منبع: فرادید

به "5 نکته طلایی برای پخت فسنجان مجلسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "5 نکته طلایی برای پخت فسنجان مجلسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید