طب سنتی به درمان دیابت یاری می نماید؟

به گزارش وبلاگ شریان، دیابت از زمان های خیلی دور، بیماری ای بوده که افراد زیادی به آن مبتلا می شدند، اما در زندگی امروز، با وجود پیشرفت علم تعداد مبتلایان روزبه روز بیشتر و بیشتر می گردد، زیرا سبک زندگی به گونه ای شده است که افراد را مستعد ابتلا به دیابت اکتسابی می نماید.

طب سنتی به درمان دیابت یاری می نماید؟

به گزارش وبلاگ شریان، برای آنالیز موارد مختلف مربوط به بیماری دیابت و راه های درمان آن از دیدگاه طب سنتی، با دکتر اکبر کتابی حکیم و متخصص طب سنتی، مسئول آموزش گروه پزشکان ابن سینا و مدرس دانشگاه آزاد رفاه به گفت وگو نشستیم.

آیا دیابت، بیماری قرن ماست یا اینکه طب سنتی هم به آن پرداخته است و چرا شما بر مسئله دیابت تمرکز ویژه ای دارید؟

ابتلا به بیماری دیابت از گذشته وجود داشته است و در طب سنتی به آن ذیابطیس (یک کلمه یونانی) می گفتند. در گذشته افراد مرفه و ثروتمند به علت پرخوری، بیش از دیگران به این بیماری مبتلا می شدند، اما در حال حاضر به علت تغییر در سبک زندگی، همه افراد می توانند در معرض ابتلا به دیابت قرار داشته باشند. دیابت در دنیا رشد چشمگیری داشته است به طوری که حدود 220 میلیون نفر در دنیا به این بیماری مبتلا هستند و آمارها نشان می دهند که در ایران حدود 7 میلیون نفر دیابت دارند. استفاده از غذاهای صنعتی به ویژه فست فود در بین مردم بسیار رواج پیدا نموده است و مصرف این نوع غذاها می تواند شانس ابتلا به دیابت را افزایش بدهد. عدم تحرک و نداشتن ورزش در برنامه روزانه می تواند باعث چاقی گردد و همین مسئله احتمال ابتلا به دیابت را افزایش می دهد.

من به علت اینکه پسر بزرگم (در 14 ماهگی) درنتیجه شوک عصبی و اختلال در سیستم هورمونی مبتلا به دیابت شد، تصمیم گرفتم طب سنتی بخوانم تا بتوانم به پسرم و افرادی که مثل او به دیابت مبتلا هستند، یاری کنم و 12 سال است که به عنوان حکیم در طب سنتی مشغول به فعالیت هستم که از این مدت، 6 سال می گردد که در خصوص بیماری دیابت به صورت جدی تحقیق و کار می کنم.

آیا متخصص طب سنتی به تنهایی می تواند دیابت را درمان کند؟

متخصص طب سنتی با استفاده از راه های مختلف می تواند بیماری دیابت را کنترل و درمان کند. در طب سنتی 80 نوع گیاه برای درمان دیابت شناسایی شده است که می توان به شنبلیله، گزنه، خار میتیغال، مریم نخودی، هندوانه ابوجهل، دم نموده چوب میوه گیلاس و ... اشاره نمود. بیشتر درمان های طب سنتی ما در دانشگاه های انگلستان و آمریکا مورد آزمایش و سنجش درستی قرار می گیرند و بیشتر درمان ها از دیدگاه طب نو تأیید شده اند. البته معنای اینکه طب سنتی می تواند به درمان دیابت یاری کند، این نیست که اهمیت طب نو نادیده گرفته گردد؛ طب سنتی و طب نو باید در کنار هم به درمان دیابت یاری نمایند.

تابه حال با موردی روبه رو شده اید که فرد مبتلا به دیابت را برای درمان به متخصص طب نو ارجاع بدهید؟

بارها چنین مسئله ای پیش آمده است که افراد مراجعه نماینده در شرایط خاصی بودند که درمان با طب سنتی در آن مقطع زمانی، سلامت آنها را به خطر می انداخته است و به همین علت آنها را به متخصص طب نو ارجاع داده ام که از درمان های اورژانسی یاری بگیرند.

آیا تمام افرادی که به دیابت مبتلا هستند با درمان های طب سنتی بهبود پیدا می نمایند؟

دیابت نوع 2 که غیر ارثی است، قابل کنترل و درمان است و در افرادی که از طب سنتی برای درمان دیابت یاری گرفتند 60 تا 70 درصد نتیجه درمان رضایت بخش بوده، اما افرادی که به دیابت نوع یک (ارثی) مبتلا هستند، خیلی درمان قطعی در آنها دیده نشده و توصیه های درمانی بیشتر به کنترل بیماری و جلوگیری از پیشرفت آن یاری نموده است.

ابتلا به دیابت چه علائمی دارد و داشتن این علائم، برای اینکه فرد متوجه گردد به بیماری مبتلا شده، کافی است؟

بارزترین علائم ابتلا به دیابت، پُرنوشی و پُرادراری است. بی قراری، خستگی، کسل بودن و ایجاد عرق سرد روی پوست از دیگر علائم ابتلا به دیابت هستند، بااین حال برای تشخیص قطعی بیماری، باید آزمایش های آنالیز قند خون را انجام داد. اگر مقدار قند خون در حالت ناشتا بین 75 تا 100 باشد، فرد به دیابت مبتلا نیست و اگر قند بین 100 تا 125 باشد، فرد استعداد ابتلا به دیابت را دارد و درنهایت اگر قند در حالت ناشتا از 126 بگذرد، فرد به دیابت مبتلاست و باید برای درمان اقدام کند.

بعضی از افراد برای درمان دیابت، حجامت را پیشنهاد می نمایند. حجامت در درمان دیابت واقعاً تأثیری دارد؟

دیابت در طب سنتی نوع گرم و نوع سرد دارد، افرادی که دیابت آنها از نوع گرم باشد، حجامت برای آنها خوب است و به درمان یاری می نماید ولی آن دسته از افرادی که دیابت شان از نوع سرد است، نباید حجامت نمایند و باید از بادکش استفاده نمایند که تشخیص این مسئله با متخصص ماهر طب سنتی است.

به عنوان سؤال آخر، چه توصیه ای برای پیشگیری از ابتلا به دیابت دارید؟

اصلاح تغذیه و گنجاندن سبوس در برنامه غذایی، کاهش استرس، تحرک و ورزش توصیه هایی هستند که افراد باید انجام بدهند. خوردن 21 عدد مویز به صورت ناشتا، 7 عدد زیتون در صبح، یک عدد انجیر خشک هنگام غروب آفتاب و خوردن مغز بادام تازه (از پوست چوبی درآورده گردد و بدون بو دادن) می تواند در پیشگیری از ابتلا به دیابت یاری کند. نوشیدن دم نموده بادرنجبویه (ملیسا) و خرفه هم توصیه می گردد. افراد سالم باید 2 گرم (یک قاشق مرباخوری) از بادرنجبویه را در یک لیوان آب جوش دم نمایند و پس از صاف کردن بنوشند. حذف قندهای صنعتی و جایگزین کردن قند و شکر سرخ و قهوه ای از دیگر کارهایی هستند که از ابتلا به دیابت می توانند پیشگیری نمایند.

منبع: ویژه نامه سلامت و بهداشت - تندرستی - بهمن و اسفند 1393

منبع: همشهری آنلاین

به "طب سنتی به درمان دیابت یاری می نماید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طب سنتی به درمان دیابت یاری می نماید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید